Swing kurzus indul szeptember 29-én

Elkezdtük végre azt a táncot tanítani, amit a legjobban szeretünk mi is táncolni. Magyarországon még csak egy kisebb réteg ismeri, de mi megpróbálunk mindent elkövetni annak érdekében , hogy minél többen próbáljanak belekóstolni abba az érzésbe, amit a táncon keresztül mi is kaptunk, és azóta sem tudunk tőle szabadulni. Persze nem is akarunk...azóta is több és több kell belőle.

A 20-as 30-as években kezdődött : New-York, Harlemi éjszakák , és a Savoy nevű szórakozóhely..minden ott kezdődött... Egy fricskának indult a fekete bőrű táncosok részéről, hogy megmutassák máshogy is lehet táncolni, nem csak konzervatívan, mindenféle szabályok szerint. Eleinte még alaplépés sem volt, csak szólt a jazz, a jobbnál jobb jazz , ők pedig minden egyes hangjegyet a parkettra varázsoltak . Ha lassabb volt a zene lassabban , de minél gyorsabb lett a zene , annál látványosabb figurákat láthatott a fehér közönség... igen, így kezdődött... aztán szerencsénkre Fred Asaire , és Ginger Rogers-el is ez történt – imádták, mert ez az a tánc, amit igazán cak akkor tudunk táncolni, ha átadjuk magunkat a zenének ( pl. Frank Sinatra -ra ) és szívből azt táncoljuk rá, amit kihallunk belőle. Nincsen benne természetellenes, kötött tánctarás, szigorú előírt szabályok......csak a jazz a táncosok, és a fantázia .

A tánc egy hatalmas erő! A táncparketten nincsen gyűlölet és harag, táncolni csak jókedvűen , szorongások nélkül szívből érdemes!

2008 . szept 29-én kezdünk, egész évben, hétfőnként este fél 7-től fél nyolcig te is belekóstolhatsz a rock and roll, a jive, a boogie woogie elődjébe, a táncok királyába, a SWING-be!

Helyszin: Elpaso, Győr Kazinczy utca 5.

Jelentekezni lehet az elpaso.hu oldalán.

Szeretelttel várunk téged is!

Enci, Peti

Svédország, Herräng, tánctábor, Enci, Peti

powered by P4IT Kft.